skip to Main Content
189 NIEUWE video's geplaatst!! (8x havo/vwo 1) (9x havo/vwo 2) (25x havo A) (27x havo B) (80x vwo A) (40x vwo B)

In deze video’s leggen we uit hoe in een driehoek waarin de verticale verplaatsing en de horizontale verplaatsing de hellingshoek, en dus eigenlijk alle hoeken, vast ligt. Verder laten we zien hoe je, wanneer een van de drie (verticale verplaatsing, horizontale verplaatsing, hellingshoek) onbekend is, je de onbekende kunt berekenen met de andere twee bekende gegevens. In uitlegvideo 1 wordt de relatie tussen het hellingsgetal en de hellingshoek gelegd via de tangens en hoe je met de tangens kunt rekenen wanneer de verticale of horizontale verplaatsing onbekend is. In uitlegvideo 2 wordt uitgelegd hoe je de hellingshoek kunt berekenen via de tangens wanneer de verticale en horizontale verplaatsing bekend zijn.

  • Uitleg 1: Tangens als relatie tussen hellingsgetal en hellingshoek en toepassen hiervan
  • Uitleg 2: Berekenen van de hellingshoek bij bekende verticale en horizontale verplaatsing
[tabswrap] [tabhead id=”1″ class=””] Uitleg 1 [/tabhead] [tabhead_last id=”2″ class=””] 2 [/tabhead_last] [tab id=”1″ class=””]

[/tab] [tab id=”2″ class=””]

 [/tab] [/tabswrap]

 

Dit bericht heeft 7 reacties
  1. Mijn wiskunde docent is overspannen en raakt agressief als er wat aan hem word gevraagd. ik heb meerdere keren dit te melden bij mijn school maar geen enkele docent geeft gehoor aan de leerlingen.. zonder de uitleg van wiskunde academie zou ik een onvoldoende staan keep up the work !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top