skip to Main Content
189 NIEUWE video's geplaatst!! (8x havo/vwo 1) (9x havo/vwo 2) (25x havo A) (27x havo B) (80x vwo A) (40x vwo B)

In de volgende video’s leggen we uit hoe je breuken met letters kunt vereenvoudigen, optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. Alle regels die bij breuken met getallen werden toegepast gelden ook weer voor het rekenen met breuken met letters. Het is dus belangrijk dat je deze kennis goed paraat hebt. Wanneer dit nog niet helemaal duidelijk is raden we je aan om de video’s over het rekenen met breuken met getallen nog eens goed door te nemen.

In uitlegvideo 1 gaan we uitleggen hoe je breuken met letters kunt vereenvoudigen. De wegstreepmethode wordt hier veelvuldig toegepast. In uitlegvideo 2 laten we zien hoe je breuken met letters kunt optellen en aftrekken. In uitlegvideo 3 gaan we het vermenigvuldigen van breuken met letters toelichten en we sluiten af met uitlegvideo 4 over het delen door een breuk met letters.

Voorkennis: getalbreuken

  • Uitleg 1: Breuken met letters vereenvoudigen
  • Uitleg 2: Breuken met letters optellen & aftrekken
  • Uitleg 3: Breuken met letters vermenigvuldigen
  • Uitleg 4: Breuken met letters delen
[tabswrap] [tabhead id=”1″ class=””] Uitleg 1 [/tabhead] [tabhead id=”2″ class=””] 2 [/tabhead] [tabhead id=”3″ class=””] 3 [/tabhead] [tabhead_last id=”4″ class=””] 4 [/tabhead_last] [tab id=”1″ class=””]

 [/tab] [tab id=”2″ class=””]

 [/tab] [tab id=”3″ class=””]

 [/tab] [tab id=”4″ class=””]

 [/tab] [/tabswrap]

 

Dit bericht heeft 14 reacties
  1. Super bedankt, eindelijk snap ik het. Mijn docent Wiskunde kon het niet uitleggen, maar jullie wel!<3
    Ik heb een Goed(onze school doet niet aan cijfers) gekregen. Dat is het hoogste wat je kan halen, en dat is me nog nooit gelukt met een wiskundetoets!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top