skip to Main Content

Het noteren van berekeningen van kansen levert toch vaak nog heel wat werk op. Binnen de wiskunde wordt veelvuldig gebruik gemaakt van symbolen om notaties en berekeningen korter te noteren, zo ook bij kansen. Zo ben je al bekend met het kort noteren van kans met de hoofdletter P. We gaan nu ook de beschrijving van de kans zelf korter noteren door middel van een toevalsvariabele. Wat een toevalsvariabele precies inhoud wordt toegelicht in uitlegvideo 1 en 2.

Bij het maken van beslissingen is het belangrijk dat je je alle mogelijkheden met de bijbehorende kansen goed in beeld kunt brengen. Dit noemen we ook wel de kansverdeling. Hoe je deze opstelt en waar je hierbij op moet letten, zie je in uitlegvideo 3 en 4.

Een zeer theoretisch element bij kansrekening, maar op papier toch een onderdeel van het eindexamen, is onafhankelijkheid. We hebben het eerder al gehad over onafhankelijke gebeurtenissen, vandaar dat hier nog een herhalingsvideo over wordt aangeboden. Nu gaan we het ook hebben over onafhankelijke toevalsvariabelen. Wat zijn het en hoe je dit kunt onderzoeken? Dit ga je zien in uitlegvideo 5.

  • Uitleg 1: Wat is een toevalsvariabele?
  • Uitleg 2: Het toepassen van kansberekening met toevalsvariabelen (voorbeeld)
  • Uitleg 3: Wat is een kansverdeling?
  • Uitleg 4: Het opstellen van een kansverdeling (voorbeeld)
  • Herhaling 1: Onafhankelijke gebeurtenissen
  • Uitleg 5: Onafhankelijke toevalsvariabelen

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top