• We zijn continu bezig met het maken van nieuwe video's. Vragen hierover beantwoorden wij niet. Wanneer video's verschijnen, berichten we hierover op facebook en twitter.
  Verder beantwoorden we ook geen persoonlijke vraagstukken. Zouden we dit wel doen, dan hebben we hier een dagtaak aan en komen we niet meer toe aan het maken van die super coole video's ;).

 • Contacteer ons!

  Thanks!

  Bedankt voor uw bericht!

  Required fields not completed correctly.

5.1 Cijfermateriaal

In alledaagse situaties zoals in artikelen in kranten kom je vaak grote getallen tegen in de orde van grootte van miljoenen of zelfs miljarden. Het is belangrijk dat je deze getallen kunt interpreteren en hiermee kunt rekenen. Vaak wordt er in berekeningen gevraagd om de uitkomsten af te ronden op een veelvoud van 10, bijvoorbeeld duizendtallen, miljoenen of miljarden. In uitlegvideo 1a wordt uitgelegd hoe je afrondt bij grote getallen. In uitlegvideo 1b krijg je twee voorbeeldopgaven waar je de opgedane kennis uit video 1a toepast. Omdat de wetenschappelijke notatie bij deze berekeningen en bij de antwoorden een belangrijke rol speelt, is de video over de wetenschappelijke notatie bij grote getallen hier herhaald in herhalingsvideo 1.

 • Uitleg 1a: Afronden bij grote getallen
 • Uitleg 1b: Rekenen met grote getallen – voorbeeldopgaven
 • Herhaling 1: Grote getallen & de wetenschappelijke notatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *