3.5 Letterrekenen met breuken

In de volgende video’s leggen we uit hoe je breuken met letters kunt vereenvoudigen, optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. Alle regels die bij breuken met getallen werden toegepast gelden ook weer voor het rekenen met breuken met letters. Het is dus belangrijk dat je deze kennis goed paraat hebt. Wanneer dit nog niet helemaal duidelijk is raden we je aan om de video’s over het rekenen met breuken met getallen nog eens goed door te nemen.

In uitlegvideo 1 gaan we uitleggen hoe je breuken met letters kunt vereenvoudigen. De wegstreepmethode wordt hier veelvuldig toegepast. In uitlegvideo 2 laten we zien hoe je breuken met letters kunt optellen en aftrekken. In uitlegvideo 3 gaan we het vermenigvuldigen van breuken met letters toelichten en we sluiten af met uitlegvideo 4 over het delen door een breuk met letters.

Voorkennis: getalbreuken

  • Uitleg 1: Breuken met letters vereenvoudigen
  • Uitleg 2: Breuken met letters optellen & aftrekken
  • Uitleg 3: Breuken met letters vermenigvuldigen
  • Uitleg 4: Breuken met letters delen

 

13 thoughts on “3.5 Letterrekenen met breuken

  1. Leuke video. Goed uitgelegd, maar er gaat wel iets mis in de uitwerking van het laatste voorbeeld. Daar wordt x+2 plotseling x-2.

  2. Handige uitleg! Ik heb komende week een proefwerk en eerst snapte ik het niet maar nu is het helemaal duidelijk! Dankjewel!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *